Zsiráfok.hu Kft. - Elektromos futópad javítás, szerviz - Telefon: +36303829818

A Zsiráfok.hu Kft. szakemberei 2019-ben már 15. éve foglalkoznak elektromos és mechanikus futópadok szervizelésével, javításával, fejlesztésével.
Futópad javítás terén szerzett  szakmai tapasztalatunkkal állunk rendelkezésére. Igyekszünk a lehetetlen kihívásnak tűnő feladatokat is rövid határidőn belül megoldani.

 

Futópad szerviz hibabejelentés gyorsan, egyszerűen: HIBABEJELENTŐ

Ha Ön messze lakik tőlünk, mostantól a távolság sem akadály. Ne fizessen a nagy távolság miatt túlzottan magas kiszállási díjat! Futárcégünk rugalmasan megoldja a javítandó futópad háztól-házig szállítását szükség szerint Magyarország bármely pontjáról, majd a megjavított gépet vissza is viszi.

Természetesen továbbra is lehetőség van a futópad helyszíni javítására is, ekkor kiszállási díj ellenében az Ön otthonában javítjuk meg a gépet, szükség esetén csak a javítandó alkatrészeket szállítjuk el. (Kérjük, ha a futópad elhelyezése miatt a lakásban szükséges a váltócipő használata, azt hibabejelentéskor jelezze kollégánknak, mert balesetvédelmi okokból elektromos gépet NEM szerelünk cipő nélkül!)

Az elektromos futópadok leggyakoribb hibáinak, mint a túlterhelésből adódó motor meghibásodások, illetve a futópad motor controller (motor vezérlő) panel hibái, futószőnyeg elhasználódás, futólap repedés, kopás, kábelsérülések, csapágyak elhasználódása, már bevált technikák állnak rendelkezésre, amelyekkel a fennálló hibákat gyorsan és megbízhatóan el tudjuk hárítani. Az általunk javított elektromos futópad márkák közül néhány:
Alex, Basic Training, BH Fitness, Body Sculpture, Bremshey, Buffalo, Crane, DAUM Electronic, DC Treadmill, DK, Domyos, Energetics, Felax, Finnlo, Forerunner, GS Golden Sport, Hammer, Hipower, Horizon, Kettler, KlarFit, Life Fitness, LifeGear, MALI, Maxxus, Miralago, NordicTrack, OMA, ProForm, Pulse, RBS, Reebok, Remond, Robust, Royal Beach, Schwinn Maya, SportsArt, Steelflex, Sportop, Startrac, Technogym, Toorx, Trimline, Tunturi, U.N.O. Fitness, Vision Fitness, Weslo.

ProForm, NordicTrack, Domyos és Weslo elektromos futópadok garancián túli szakszervize, alkatrészek és kiegészítők beszerzése gyári áron rövid határidővel, igény szerint helyszíni javítással Magyarország egész területén.

 Ha elromlott a futópadja, hívjon és megjavítjuk!

A futópad hibájának megállapítása után előzetes ajánlatot adunk a várható javítási költségekre. Ha a javítás a helyszínen nem végezhető el, kérésére gondoskodunk a futópad szervizbe szállításáról, elkészülés után pedig a gép visszaszállításáról. Kiszállási díjainkról és szervizünk javítási árairól, illetve a futópad javítási feltételekről részletesen az árjegyzékből tájékozódhat. Minden általunk elvégzett futópad javításra 6 hónap garanciát vállalunk!

 Legfrissebb fejlesztésünk: 

Futópad motor tekercselés ellenőrzés szétszerelés nélkül

Műszeres futópad motor vizsgálat, ami egy olyan eljárás, amivel a látszólag még működő motoron is láthatóvá tesszük a legapróbb hibát. Ezzel megelőzzük azt a problémalehetőséget, hogy a futópad motorvezérlő elektronikájának javítása után rövid időn belül ismét meghibásodjon a gép. Így szervizünk javításainak garanciális biztonsága tovább fokozódott.

 

Újabb műszert vetettünk be a futópad diagnosztika pontosítására. Az eszköz egy Hőkamera. A képek szobahőmérsékleten, 85kg testsúlyú futó 10 perces 10km/h sebességű futása után készültek egy jó állapotú futószőnyeggel és futólappal rendelkező ProForm 3.8-as elektromos futópad vizsgálatakor leszerelt motortér burkolat mellett. A felvételeket saját, FLUKE Ti20-as típusú hőkameránkkal készítettük. A hőfényképeken látható számok oC-ban értendőek.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
1. Hőfénykép:

Közvetlenül a futás után megfigyelhető, hogy a futószőnyeg közepe -amit futásra használunk- körben felhevült, továbbá a motor a szénkefe körül, a hajtószíj és a vezérlő elektronika is felmelegedett.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
2. Hőfénykép:

5 perccel a futás befejezése után a futószőnyeg már csak ott forró, ahol alatta a futólap is felhevült a súrlódástól, és megfigyelhető, hogy a hengerek és a motortest is lassan segít a hőelosztásban.

Elektromos futópad diagnosztika hőkamerával
3. Hőfénykép:

A futópad motorvezérlő egysége közvetlenül a leállítás után. Jól látható, hogy a motort közvetlenül ellátó alkatrészek komoly terhelésnek vannak kitéve, így a hűtésük rendkívül fontos. ezzel a módszerrel könnyen felfedezhetőek a meghibásodás korai szakaszában lévő, túlmelegedett alkatrészek.

Így néz ki nálunk egy elektromos futópad motortere kitisztítva javítás után:

Elektromos futópad javítás után kitisztítva

Néhány példa a gyors és hatékony futópad hibaelhárításra:

Hibajelenség: Futás közben túlságosan puha a futópad futófelülete, az ismétlődő terheléstől hosszában megrepedt a futólap.

Megoldás: A futópad hibás futólapjának kiszerelése után levesszük a méreteket, legyártjuk a kívánt vastagságú futólapot, majd pontos méretre vágjuk. Ezután az eredti tábla alapján elkészítjük a rögzítőfuratokat. (Az új futólap hordozó alapanyaga lehet az eredetinél tartósabb, nagyobb szilárdságú nyírfa rétegelt lemez, vagy az eredetivel megegyező MDF alapanyag is alacsony súrlódású felülettel ellátva.) Mindkét lehetőség árának kiszámításához segítséget ad a FUTÓLAP ÁR számító programunk.
Ezután már csak az elkészült futólap beszerelése van hátra a futópadba.

Hibajelenség: A kijelzőn megjelenik minden, de a gombok megnyomására nem reagál vagy csak csipog a computer, de a gép nem indul el.

Megoldás: Először a futópad biztonsági kulcsát érdemes ellenőrizni, ugyanis ha nincs a helyén, futópad típustól függően tud ilyen hibajelenséet produkálni. Több típusnál a kijelző teljesen sötét, aíg a safety key nincs a helyén. Ha ez rendben van, akkor valószínűleg szervizre lesz szükség, mert a további hibalehetőség oka lehet a gombok fizikai hibája, vagy rosszabb esetben a gombokat kezelő elektronika meghibásodása. Ez szerencsés esetben javítással orvosolható, de lehet, hogy a teljes computert cserélni szükséges a futópadon.

Hibajelenség: a futópad induláskor leveri a biztosítékot.

Megoldás: Közvetlen rövidzárlat vagy a futópad meghibásodott motorvezérlője okozza. Ha a hibát nem közvetlen rövidzárlat okozta, akkor a legtöbb esetben szükséges a motor controller elektronika javítása és a motor részleges vagy teljes javítása is. Mivel az otthoni elektromos futópadok nagyobbik részét permanens mágneses egyenáramú motor hajtja, ezért a motor javításának első lépése a külső palást mágneses mezejének regenerálása (MPMMR). Ettől a futópad motorok egy része helyreáll - ha a tekercselés még nem sérült meg. Ha a motor a futópadva visszaszerelve továbbra is erőtlen, szüség van a forgórész újratekercselésére. Ekkor új csapágyak is kerülnek a motorba, szükség esetén pedig a szénkeféket is cseréljük. Így a motor teljes felújítása után újra az eredeti teljesítményt képes leadni. Az MPMMR-t megelőzésként is ajánljuk, 2-3 évenként érdemes elvégeztetni a futópad motorján, ezzel megelőzhető a futópadoknál a túlterhlésből adódó motorcontroller meghibásodás.

Hibajelenség: a futópad computere látszólag elindul, de a futószalag nem mozdul, majd néhány másodperc múlva hibaüzenettel leáll a gép.

Megoldás: Általában túlterhelést vagy elöregedést követően a motor teszi tönkre a futópad motorvezérlőjét. Leggyakrabban a futópad motor controller elektronika javítása és a motor részleges vagy teljes felújítása után használható ismét a futópad. Mivel az otthoni elektromos futópadok nagyobbik részét permanens mágneses egyenáramú motor hajtja, ezért a motor javításának első lépése a külső palást mágneses mezejének regenerálása (MPMMR). Ettől a motorok egy része helreáll - ha a tekercselés még nem sérült meg. Ha a futópad motor továbbra is gyenge, szüség van a forgórész újratekercselésére. Ekkor új csapágyak is kerülnek a motorba, szükség esetén pedig a szénkeféket is cseréljük. Így a motor teljes felújítása után újra az eredeti teljesítményt képes leadni. Az MPMMR-t megelőzésként is ajánljuk, 2-3 évenként érdemes elvégeztetni a futópad motorján, ezzel megelőzhető a futópad túlterhléséből adódó motorcontroller meghibásodás.

Hibajelenség: a futópad futószőnyege megtorpan futás közben.

Megoldás: Ez egy rendkívül kellemetlen futópad hiba, akár balesetet is eredményezhet, ha nem kerül kijavításra. A probléma oka a hajtási rendszerben keresendő. Lehet laza a futószőnyeg, elhasználódott a hajtószíj, vagy ritkábban leválik a szíjtárcsa a futópad hengeréről.
Először a futópad leírásában található módon feszítsük meg a futószőnyeget. Ha már megnyúlt a futószőnyeg és teljesen ki van feszítve az állítócsavar segítségével és még mindig megcsúszik, akkor szükséges a futószalag cseréje. A futópadon akkor is futószőnyeg cserére van szükség, ha a végtelenítésnél megrepedezik a felület, és elkezd szétszakadni, vagy elöregszik a felület, esetleg a textil hordozófelület leválik a futószalag hátoldaláról, de az is a futószőnyeg élettartamának végét jelenti, ha hosszában meggyűrődik. A futópad szőnyeg cseréjéhez szükség van a pontos hossz és szélesség méretre, ennek ismeretében tudunk ajánlatot adni a szőnyeg gyártására. A kért futószőnyeg minőségi kategóriától függően a megrendeléstől számítva 1 héten belül átvehető. Kétféle minőségű futószőnyeg árának kiszámításához segítséget ad a FUTÓSZŐNYEG ÁR számító programunk.
Ha a futószőnyeg megfeszítése nem jár eredménnyel és még mindig megcsúszik a futószőnyeg, közben esetleg visító hangot hall a futópad motorteréből a futószőnyeg megcsúszásakor, mindenképp hívjon szakembert a komolyabb probléma feltárása és kijavítása érdekében.

Hibajelenség: a futópad minden funkciója működik, de a szőnyegre lépéskor lelassul, érezhetően erőtlen.

Megoldás: Ez a probléma elsőrorban a Proform és NordicTrack típusú gépeknél jelentkezik, de találkoztunk ilyen jellegő hibával Domyos, Weslo típusú futópadnál is. A problémát általában az elgyengült motor és a futópad meghibásodott motorvezérlője okozza. Ha a probléma a szőnyeg és a tábla közé juttatott futópad olajos kenés után is fennáll, akkor a javításhoz a legtöbb esetben szükséges a motor cseréje, egyes esetekben még a motor controller javítása is. Az elmúlt időszakban számos esetben tapasztaltuk, hogy nem elegendő a futópadon a konkrét hiba elhárítása, hanem a kiváltó okot is fel kell tárni, és gyakran szükséges a futószőnyeg és a futólap cseréje is ahhoz, hogy a futópad tartósan és megbízhatóan működjön tovább, ha azok elhasználódása miatt a súrlódás rálépéskor már meghaladja a kritikus szintet.

Futópad szerviz hibabejeletés gyorsan, egyszerűen: HIBABEJELENTŐ

 

 Tanácsok a futópad élettartamának meghosszabbításához:

1. A Futópad élettartamának meghosszabbítása és az egyenletes jó teljesítmény érdekében fontos a kenés! A rendszeres kenés nyilvántartásához is adunk egy kis segítséget:

Ingyenesen letölthető kenési napló PDF formátumban:

Még több információ a futópad kenőanyagról

Megérkezett a legfrissebb fejlesztésünk eredménye, az otthoni futópadokhoz használható Nagyteljesítményű Futópad Olaj amely egyesíti a sűrű futópad kenőolajok tartós hatását az edzőtermi gépekhez gyártott olajok magas tűrőképességével.

Ára: visszazárható 300ml-es flakonban, ajándék aplikátorral: 4740 Ft+ÁFA!

Rendelek! 

2. További hasznos tanácsok, melyekkel meghosszabbíthatja elektromos futópadja élettartamát: Tippek és ötletek a gondtalan futópad használathoz.

 
Zsiráfok.hu Kft. 

Gyors, szakértő elektromos futópad szerviz, javítás

Telefon: 30-382-9818

Alex, Basic Training, BH Fitness, Body Sculpture, Bremshey, Buffalo, Crane, DAUM Electronic, DC Treadmill, DK, Domyos, Energetics, Felax, Finnlo, Forerunner, GS Golden Sport, Hammer, Hipower, Horizon, Kettler, Life Fitness, LifeGear, MALI, Maxxus, Miralago, NordicTrack, OMA, ProForm, Pulse, RBS, Reebok, Remond, Robust, Royal Beach, Schwinn Maya, SportsArt, Steelflex, Sportop, Startrac, Technogym, Trimline, Tunturi, Vision Fitness, Weslo plusz az Öné.

 

Gyors, szakértő elektromos futópad szerviz: elektronika, vezérlés javítás; futószőnyeg, futópad lap gyártás; motor javítás. Garancia. Telefon: +36303829818